Oletko jäämässä työttömäksi tai lomautetuksi?

1. Ilmoittaudu viimeistään ensimmäisenä työttömyys/lomautuspäivänä työ- ja elinkeinotoimistoon

TE-toimistoon voi ilmoittautua jo aikaisemmin, ja työnhaku on voimassa ilmoittautumispäivästä lähtien.  Työnhaun voi käynnistää TE-palveluitten sähköisessä asioinnissa omien verkkopankkitunnusten avulla. Työnhaku on pidettävä voimassa TE-toimiston kanssa sovittavalla tavalla.

2. Täytä ansiopäivärahahakemus työttömyyskassaa varten joko kahdelta tai neljältä ensimmäiseltä työttömyysviikolta taikka kalenterikuukaudelta eAsioinnissa

Hakemus on täytettävä huolellisesti ja päätettävä sunnuntaihin, jos haet päivärahaa kahdelta tai neljältä kalenteriviikolta. Tarkemmat ohjeet hakemuksen täyttämiseen löydät täältä.

3. Tarkista, että sinulla on kaikki tarvittavat liitteet päivärahahakemukseen

Työsuhteen päättyessä lähetä kassalle liitteenä palkkatodistus ja irtisanomisilmoitus. Lomautuksen alkaessa toimita palkkatodistus ja lomautusilmoitus. Jos saat sosiaalietuutta, toimita kassalle myös päätös tästä. Jos sosiaalietuuden on myöntänyt Kela, pelkkä ilmoitus kassaan riittää. Katso tarkemmat tiedot päivärahahakemukseen tarvittavista liitteistä täältä.

4. Lähetä ansiopäivärahahakemus liitteineen hakemusjakson päätyttyä

Lähetä hakemus liitteineen eAsioinnin kautta. Paperisen hakemuslomakkeen voit lähettää osoitteeseen Teollisuuden työttömyyskassa, PL 116, 00531 Helsinki.

5. Toimita mahdollisesti pyydetyt lisäselvitykset ja puuttuvat liitteet

Muista ilmoittaa meille päivärahaoikeuteen vaikuttavista muutoksista ja muuttuneista henkilö- ja yhteystiedoistasi. Muutoksista ilmoittamisesta löydät lisätietoa täältä.