Teollisuusliiton verkkokurssit

Teollisuusliitto lisää aktiivimallin ehdot täyttävää koulutusta työttömille tarjoamalla kursseja myös verkossa. Lakimuutos tuli voimaan huhtikuun alusta, jolloin myös ammattiliitto voi järjestää aktiivisuutta kerryttävää työllistymistä tukevaa toimintaa. Koulutus kerryttää aktiivisuusehtoa vain, jos aktiivisuuden tarkastelujakso on alkanut 1.4.2019 tai sen jälkeen.

Huomioithan, että kurssi kerryttää aktiivisuutta vain sellaisella ajalla, jolta sinulle maksetaan ansiopäivärahaa ja aktiivisuuden tarkastelujakso on alkanut. Aktiivisuutta ei seurata muun muassa karenssin tai omavastuun aikana. Voit tarkistaa aktiivisuuden seurannan alkupäivän eAsioinnista Tilannetiedot-sivulta (ks. alla).

Huomaathan, että liiton järjestämää työllistymistä tukevaa toimintaa ja esimerkiksi Murikka-opiston opiskelua ei voi yhdistää, kun tarkoituksena on täyttää viiden päivän aktiivisuusedellytys. Murikka-opisto on Teollisuusliiton ylläpitämä kansanopisto, joten osallistuminen Murikan kursseille katsotaan opiskeluksi eikä ammattiliiton järjestämäksi työllistymistä tukevaksi toiminnaksi.

Taitava työnhakija -verkkokurssit

Taitava työnhakija -verkkokurssit koostuvat neljästä erillisestä viiden päivän verkkokurssista. Kurssit voi suorittaa ajasta ja paikkakunnasta riippumatta netin kautta. Verkkokurssille pääsee kirjautumaan tästä. Kirjautuminen tapahtuu pankkitunnuksilla. Järjestelmä tunnistaa kirjautumisen ja ohjaa automaattisesti palveluntarjoajan sivuille.

Osallistumistodistus lähetettävä työttömyyskassaan

Toisin kuin Murikka-opiston kursseilla työttömän ei tarvitse ilmoittaa TE-toimistolle Taitava työnhakija -kurssin aloittamisesta tai tarkistuttaa verkkokurssin kelpoisuutta TE-toimistosta. Kunkin jakson suoritettuaan kurssista saa osallistumistodistuksen, joka on lähettävä Teollisuuden työttömyyskassaan. Lähetä kurssin osallistumistodistukset vasta sitten, kun olet suorittanut kurssin kokonaan viideltä päivältä.

Taitava työnhakija -verkkokurssille osallistuneet voivat lähettää osallistumistodistuksen kassaan suoraan opiskeluportaalista. Osallistumistodistuksen voi myös lähettää kassaan joko eAsioinnin tai Ota yhteyttä -lomakkeen kautta, tai postitse.

Lisätietoja verkkokursseista antavat koulutuspäällikkö Hannu Siltala, puh. 040 579 6306 ja koulutussuunnittelija Merja Westman, puh. 050 306 4435.

Lisätietoja aktiivimallista ja työttömyysturvasta antaa Teollisuuden työttömyyskassan asiakaspalvelu, puh. 020 690 455.