Jäseneksi liittyminen

Voit liittyä Teollisuuden työttömyyskassan jäseneksi, jos työskentelet palkansaajana teollisuuden alalla tai niihin liittyvien yhteisöjen palveluksessa. Lisäksi sinun tulee olla alle 68-vuotias ja liittyessäsi palkkatyössä. Työttömänä tai lomautettuna et voi liittyä kassaan.

Teollisuusliiton ja Teollisuuden työttömyyskassan jäsenyys

Teollisuusliiton ja Teollisuuden työttömyyskassan jäseneksi voit liittyä helpoiten sähköisesti alta (”Liity jäseneksi”) tai täyttämällä paperisen liittymislomakkeen. Tarkemmin tietoa löytyy liittymisohjeista ja liiton jäsenrekisteristä, puhelin 020 690 446 (ma-ke, pe) ja sähköposti [email protected]

Liity jäseneksi

Jäsenyys alkaa siitä päivästä, josta alkaen olet maksanut jäsenmaksun. Jäsenyytesi alkaa kuitenkin aikaisintaan siitä päivästä, kun työttömyyskassan asiamies on vastaanottanut, allekirjoittanut ja päivännyt liittymislomakkeen tai jäsenmaksun perintäsopimuksen. Et voi olla samanaikaisesti jäsenenä toisessa työttömyyskassassa.

Liittyessäsi Teollisuusliiton jäseneksi sinun ei tarvitse erikseen liittyä Teollisuuden työttömyyskassan jäseneksi.

Teollisuuden työttömyyskassan yksilöjäsenyys

Pelkästään Teollisuuden työttömyyskassan jäseneksi eli yksilöjäseneksi voit liittyä täyttämällä sähköisen liittymislomakkeen. Voit täyttää myös paperisen liittymislomakkeen ja toimittaa lomakkeen työttömyyskassaan. Lisätietoja yksilöjäsenyydestä, yksilöjäseneksi liittymisestä ja yksilöjäsenten jäsenmaksuasioista saa kassan palvelunumerosta 020 690 455.

Oletko siirtymässä toisesta työttömyyskassasta?

Jos siirryt toisesta työttömyyskassasta, aikaisemmassa kassassa kertynyt jäsenyys- ja työssäoloaika luetaan hyväksesi siirtyessäsi Teollisuuden työttömyyskassaan. Sinun pitää kuitenkin liittyä kuukauden kuluessa siitä, kun eroat edellisestä kassasta. Voit liittyessäsi valtuuttaa Teollisuusliiton ja työttömyyskassan ilmoittamaan erostasi edelliseen liittoon ja kassaan.

Jos olet yrittäjäkassan jäsen, ja siirtymässä palkkatyöhön, voit liittyessäsi Teollisuuden työttömyyskassaan palkkatyön alkaessa saada kassasta yrittäjän päivärahaa mahdollisen työttömyyden ajalta. Kun täytät palkansaajan 26 viikon työssäoloehdon, tämä yrittäjän ns. jälkisuoja-aika päättyy. Edellytyksenä on, että liityt kuukauden kuluessa yrittäjäkassasta eroamisesta. Yrittäjän perheenjäsen, joka ei itse omista yrityksestä mitään, voi vakuuttaa itsensä palkansaajakassassa työttömyyden varalta. Pelkkää työskentelyä perheen omistamassa yrityksessä ei katsota yrittäjyydeksi.