Teollisuuden työttömyyskassa aloittaa toimintansa

Puualojen työttömyyskassa, Teollisuusalojen työttömyyskassa ja Metallityöväen Työttömyyskassa sulautuvat Teollisuuden työttömyyskassaksi vuodenvaihteessa. Fuusiovalmistelut ovat täydessä käynnissä parhaillaan, ja käytännön järjestelyt jatkuvat vielä alkuvuonna 2018.

Kassafuusion taustaa

Teollisuuden alan työttömyyskassojen sulautumisen taustalla on alan liittojen, Puuliiton, TEAMin ja Metallityöväen Liiton yhdistyminen Teollisuusliitoksi. Liittojen yhdistymisellä tavoitellaan entistä vahvempaa edunvalvonta-asemaa ja parempaa palvelua liiton jäsenille. Myös työttömyyskassojen sulautumisen taustalla on tavoite taloudellisesti vahvasta työttömyyskassasta. Uusi kassa tarjoaa jäsenilleen kilpailukykyiset ja kehittyvät palvelut sekä nopean maksatuksen.

Asiakaspalvelu Teollisuuden työttömyyskassassa

Työttömyyskassan jäsenyys ja etuuksien maksatus jatkuvat fuusiosta huolimatta ennallaan, eikä kassojen sulautuminen aiheuta kassojen jäsenille muita toimenpiteitä, kuin yhteystietojen muutoksen nykyisille Puun ja Teollisuusalojen kassan jäsenille. Työttömyyskassan keskustoimisto sijaitsee vuodenvaihteen jälkeen Helsingissä Hakaniemessä, Metallityöväen Työttömyyskassan entisessä osoitteessa.

Teollisuuden työttömyyskassa palvelee myös ympäri Suomea Teollisuusliiton aluetoimistoissa, joissa on kassan henkilökohtainen asiakaspalvelu. Muissa toimipisteissä ei ole henkilökohtaista asiakaspalvelua.

Vuodenvaihteessa asiakaspalvelussa on sulautumisesta johtuva katkos 22.12.2017-1.1.2018. Tänä aikana kassoissa ei ole asiakaspalvelua eikä sähköinen asiointi ole käytössä. Tarkempia tietoja maksatuksen aikatauluista löytyy työttömyyskassojen kotisivuilta loppuvuoden aikana. Uuden työttömyyskassan kotisivut aukeavat vuodenvaihteessa, siihen saakka ajankohtaisin tieto löytyy sulautuvien kassojen sivuilta.

Teollisuuden työttömyyskassa lukuina

Teollisuuden työttömyyskassa on jäsenmäärältään Suomen neljänneksi suurin työttömyyskassa vuoden 2016 lukujen perusteella ja suurin teollisuuden alojen työttömyyskassa.

Etuuksien maksajana Teollisuuden työttömyyskassa on kuitenkin toiseksi suurin. Tänä vuonna Teollisuuden kassojen maksamien etuuksien yhteissumma on työllisyystilanteen parannuttua jäämässä huomattavasti pienemmäksi kuin vuonna 2016.

Kaikkien kassojen kuukausittainen ansiopäivärahan saajien määrä on laskenut vuoden 2017 aikana, Metallissa saajamäärässä on tapahtunut huomattava pudotus. Syksyn aikana kassoissa on ollut kuukausittain yhteensä vajaa 14 000 saajaa.

Lue myös nämä

Äkillinen hakemusmäärän nousu haastaa kassoja

Koronaepidemian aiheuttama kriisitilanne ja viruksen leviämisen ehkäisemiseksi tehdyt liikkumisen ja toiminnan rajoitukset johtavat lomautusten ja työsuhteiden päättymisten ennennäkemättömään vyöryyn. Suurin osa suomalaisista palkansaajista kuuluu johonkin...

Työttömyysturvan eri luukut

Työttömyyskassa, TE-toimisto, Kela. Mitä eroa näillä oikein on? Tällä kertaa blogissa tutustutaan työttömyysturvan eri luukkujen jännittävään maailmaan.  Suomen sosiaaliturvajärjestelmä jo sinänsä saattaa kuulostaa aika mörkömäiseltä,...