Oletko työpaikkasi luottamushenkilö?

Olemme koonneet hyödyllistä tietoa yt-neuvotteluiden, lomautusten ja irtisanomistilanteiden varalle luottamushenkilöiden omalle sivulle. Sivulle pääset kirjautumaan sinulle erikseen toimitetulla salasanalla. Jos et ole saanut salasanaa, ota yhteyttä kassan puhelinpalveluun.

Jos työpaikallasi on tiedossa lomautuksia tai irtisanomisia, toivomme, että olisit yhteydessä meihin. Voit ottaa yhteyttä luottamushenkilöiden puhelinpalveluun (numeron löydät luottamushenkilöiden omalta sivulta) tai tehdä ilmoituksen sähköisesti.

Jos sinut on valittu työpaikkasi luottamushenkilöksi, muistathan ilmoittautua myös Teollisuuden työttömyyskassan asiamieheksi. Jotta voit toimia kassan asiamiehenä, tulee sinun tehdä tästä ilmoitus kassaan. Ilmoittautumisen voit tehdä sähköisellä lomakkeella.

Infotilaisuus luottamushenkilöille

Kassa järjestää luottamushenkilöille koronaepidemian aikana viikoittaisen infotilaisuuden, jossa tiedotetaan ajankohtaisista työttömyysturvaan liittyvistä asioista. Tilaisuudessa voi myös vapaamuotoisesti esittää kysymyksiä ja käydä keskustelua.

Luottamushenkilöt voivat osallistua infotilaisuuteen Microsoft Teams -sovelluksen avulla, linkki tilaisuuteen löytyy kirjautumalla luottamushenkilöiden omalle sivulle.

Oma puhelinpalvelu

Luottamushenkilöille suunnatusta puhelunpalvelusta voit tiedustella hakemuksiin ja päiväraha-asioihin liittyvistä käytännöistä sekä ilmoittaa asiakaspalvelijoillemme tiedossa olevista lomautuksista tai irtisanomisista.

Puhelinpalvelun numeron löydät kirjautumalla luottamushenkilöiden omalle sivulle.

Ilmoita lomautuksesta tai irtisanomisista sähköisellä lomakkeella

Sähköisellä lomakkeella voit ilmoittaa lomautusten tai irtisanomisten toteuttamisesta, ajankohdasta ja henkilömääristä. Kun ilmoitat tiedot kassaan etukäteen, nopeutat jäsentemme hakemusten käsittelyä.

Tähdellä merkittyihin kysymyksiin tulee ainakin vastata. Kysymykset, jotka eivät sovi työpaikan tilanteeseen, voit jättää väliin. Kyselyn lopussa voit kirjoittaa lisätietoja ja jättää työttömyyskassalle yhteydenottopyynnön.

Teollisuuskassan uutiskirje

Kassa lähettää kuukausittain uutiskirjeen kassan asiamiehille. Kesäkuusta 2021 alkaen uutiskirje lähetetään vain kassan asiamiehiksi ilmoittautuneille.

Jos toimit muun muassa luottamushenkilönä, työsuojeluvaltuutettuna tai ammattiosastossa, voit tehdä ilmoittautumisen kassan asiamieheksi täältä.