Oletko työpaikkasi luottamushenkilö?

Olemme koonneet hyödyllistä tietoa yt-neuvotteluiden, lomautusten ja irtisanomistilanteiden varalle luottamushenkilöiden omalle sivulle. Sivulle pääset kirjautumaan sinulle erikseen toimitetulla salasanalla. Jos et ole saanut salasanaa, ota yhteyttä luottamushenkilöiden puhelinpalveluun.

Kassa järjestää luottamushenkilöille koronaepidemian aikana viikoittaisen infotilaisuuden, jossa tiedotetaan ajankohtaisista työttömyysturvaan liittyvistä asioista. Tilaisuudessa voi myös vapaamuotoisesti esittää kysymyksiä ja käydä keskustelua. Luottamushenkilöt voivat osallistua infotilaisuuteen Microsoft Teams -sovelluksen avulla, linkki tilaisuuteen löytyy kirjautumalla luottamushenkilöiden omalle sivulle.

Jos työpaikallasi on tiedossa lomautuksia tai irtisanomisia, toivomme, että olisit yhteydessä meihin. Voit ottaa yhteyttä luottamushenkilöiden puhelinpalveluun tai tehdä ilmoituksen sähköisesti.

Sähköisellä lomakkeella kysytään tiedot lomautusten tai irtisanomisten toteuttamisesta, ajankohdasta ja henkilömääristä. Kysymykset, jotka eivät sovi työpaikan tilanteeseen, voit jättää väliin. Kyselyn lopussa voit kirjoittaa lisätietoja ja jättää työttömyyskassalle yhteydenottopyynnön.

Luottamushenkilöiden puhelinpalvelusta voi tiedustella hakemuksiin ja päiväraha-asioihin liittyvistä käytännöistä.