TYJ: Työryhmä suosittelee työssäoloehdon euroistamista

Sosiaali- ja terveysministeriö asetti viime syksynä työttömyysturvan kehittämisen työryhmän. Ryhmän työ on nyt valmistunut. Keskeisin ehdotus koskee työttömyysturvan työssäoloedellytyksen muuttamista ansioperusteiseksi.

Työttömyysturvan kehittämisen työryhmä suosittaa ansiopäivärahan ja peruspäivärahan työssäoloehdon euroistamista. Tämä tarkoittaa sitä, että päivärahaoikeus ei riippuisi työttömyyttä ennen tehtyjen työtuntien määrästä, vaan palkasta. Työskentelyä myös tarkasteltaisiin lähtökohtaisesti kuukauden jaksoissa nykyisen viikon jaksojen sijaan.

Lue lisää TYJ:n tiedotteesta (avautuu uudessa välilehdessä)

Sosiaali- ja terveysministeriön tiedote: Työttömyysturvan kehittämisen työryhmän raportti valmistunut (avautuu uudessa välilehdessä)

Lue myös nämä

Ansiopäivärahan ikäraja nousi 18 vuoteen

Muutos tuli voimaan elokuun ensimmäisenä päivänä. Ansiopäivärahaa voidaan maksaa tästä eteenpäin 17-vuotiaalle vain tietyin edellytyksin. Ansiopäivärahaa voidaan 1.8.2021 jälkeen maksaa 17-vuotiaalle, jos tämän oppivelvollisuus on...

Ota yhteyttä -lomakkeet toimivat taas

Kassan yleiseen käyttöön ja työnantajille tarkoitetut sähköiset Ota yhteyttä -lomakkeet toimivat jälleen maanantaina 5.7. ilmenneen virhetilanteen jälkeen.  Jäsenet voivat lähettää viestejä kassaan myös suojatun yhteyden...