Jäsenmaksu tulee maksaa myös sivutoimisesta työstä

Teollisuusliiton ja työttömyyskassan jäsenmaksu tulee maksaa kaikesta verotettavasta palkkatulosta, myös esimerkiksi päätoimen ohessa tehdystä sivutoimisesta työstä. Jäsenmaksun määrä on 1,33 prosenttia vuonna 2021. Puutteet jäsenmaksuissa hidastavat ansiopäivärahan maksamista tai voivat jopa estää maksamisen kokonaan.

Teollisuusliiton ja työttömyyskassan jäsenmaksu tulee maksaa kaikesta ennakonpidätyksen alaisesta ansiotulosta sekä siihen rinnastettavasta tulosta.

Jäsenmaksut tulee siis maksaa, jos teet esimerkiksi toista työtä päätoimisen työsi ohessa, olet töissä osa-aikaisesti tai teet satunnaisesti keikkatöitä. Jos työnantajasi maksaa palkan sairaus- tai äitiysloman ajalta, jäsenmaksut pitää maksaa myös tästä palkasta. Nämä palkkatulot otetaan mukaan ansiopäivärahan palkanmäärittelyyn, jos jäät lomautetuksi tai työttömäksi.

Jäsenmaksun määrä vuonna 2021 on 1,33 prosenttia ennakonpidätyksen alaisesta ansiotulosta. Jäsenyyden säilyttäminen edellyttää, että jäsenmaksut ovat kunnossa koko jäsenyytesi ajalta.

Jos olet jäänyt lomautetuksi tai työttömäksi, huolehdithan, että jäsenyytesi on kunnossa lomautuksen tai työttömyyden alkuun asti. Ansiopäivärahan käsittelyä hidastaa se, jos jäsenmaksuissa on puutteita. Jos jäsenmaksuja ei hoideta lainkaan kuntoon, päivärahaa ei voida maksaa.

Lomautuksen tai työttömyyden ajalta jäsenmaksua ei tarvitse maksaa, kunhan muistat pitää työnhakusi voimassa TE-toimistossa. Lomautuksen tai työttömyyden aikana tehtyjen töiden perusteella maksetuista palkkatuloista tulee kuitenkin maksaa jäsenmaksu.

Lisätietoa jäsenmaksuista löydät Teollisuusliiton verkkosivuilta sekä kassan jäsenmaksu-sivulta.

Lue myös nämä

Brexitin vaikutus työttömyysturvaan

EU ja Iso-Britannia solmivat kauppa- ja yhteistyösopimuksen ennen Ison-Britannian eroa EU:sta 31.12.2020. Britanniassa tehtyjä työskentelyjaksoja voidaan jatkossakin lukea ansiopäivärahan työssäoloehtoon, mutta työnhakumatkat eivät näillä näkymin...