Ansiopäivärahan verotus alkuvuodesta ja muutosverokortin toimittaminen

Työttömyyskassa saa pääsääntöisesti suoraan verottajalta uudet ennakonpidätystiedot 1.2.2021 alkaen, joten palkkaa varten annettua verokorttia tai sähköisesti etuutta varten annettua muutosverokorttia ei tarvitse toimittaa työttömyyskassalle paperisena.

Tammikuussa ennakonpidätys toimitetaan vuoden 2020 joulukuun ennakonpidätystiedoilla, mutta verokertymät nollataan vuodenvaihteessa. Ennakonpidätys etuuksista on aina vähintään 25 prosenttia, jos verokortti on annettu palkkaa varten.

Jos haluat muuttaa veroprosenttiasi, toimita kassaan muutosverokortti. Tilaa muutosverokortti nimenomaan etuutta varten, sillä kassa ei voi käyttää muutosverokorttia, joka on tehty palkkaa varten.

Voit tilata muutosverokortin etuutta varten ja toimittaa sen sähköisesti suoraan kassaan verottajan OmaVero-palvelun kautta. Siirry OmaVero-palveluun tästä.

Lue myös nämä

Finka mukaan uuteen jättikassaan

Ammattiliittotaustaisen uuden työttömyyskassan valmistelu etenee aikataulussa. Uutena kassana mukaan on lähtemässä myös mm. toimittajien ja esiintyvien taiteilijoiden työttömyyskassana tunnettu Finka. Finkan, Teollisuuden työttömyyskassan ja Rakennusalan...