Suojaosan ja liikkuvuusavustuksen parannukset on hyväksytty

Eduskunta on hyväksynyt ansiopäivärahan suojaosan korotuksen sekä liikkuvuusavustuksen työmatkaedellytyksen lyhentämisen. Muutokset ovat väliaikaisia.

Suojaosa nousee 500 euroon

Suojaosan korotus tarkoittaa, että ansiopäivärahan saaja voi ansaita 500 euroa (bruttona kuukaudessa) esimerkiksi osa-aika- tai keikkatyössä ilman, että palkka vaikuttaa päivärahaan. Neljän viikon hakujaksolla suojaosa on 465 euroa (bruttona).

Muutos tulee voimaan 1.6.2020 alkavien hakujaksojen kohdalla, ja on voimassa lokakuun loppuun asti. 1.11.2020 alkaen suojaosa on jälleen 300 euroa.

Liikkuvuusavustuksen työmatkaedellytys kahteen tuntiin

Liikkuvuusavustuksen edestakainen työmatkaedellytys lyhenee lakimuutoksen myötä kolmesta tunnista kahteen tuntiin. Muutos koskee kokoaikatyötä. Osa-aikatyön kohdalla työmatkaedellytys on ollut kaksi tuntia jo aiemmin.

Kahden tunnin työmatkaedellytys koskee 12.6. – 31.10.2020 alkaneita työsuhteita. Lue lisää liikkuvuusavustuksen ehtojen kevennyksestä täältä.

Lisää lakimuutoksesta TYJ:n tiedotteessa.

Lisäys 12.6.2020: tiedotteeseen päivitetty liikkuvuusavustuksen työmatkaedellytykseen tehdyn lakimuutoksen voimassaoloaika.

Lue myös nämä