Veroprosentti ansiopäivärahaa maksettaessa

Työttömyyskassa saa pääsääntöisesti suoraan verottajalta ennakonpidätystiedot. Veroprosenttisi nostetaan kuitenkin vähintään 25 prosenttiin ansiopäivärahaa maksettaessa, ellet toimita kassaan muutosverokorttia.

Palkkaa varten annettua verokorttia tai sähköisesti etuutta varten annettua muutosverokorttia ei tarvitse toimittaa työttömyyskassalle paperisena, koska kassa pääsääntöisesti saa verottajalta tiedot ennakonpidätyksestäsi sähköisesti.

Jos sinulle maksetaan ansiopäivärahaa ja et ole tilannut muutosverokorttia, veroprosenttisi nostetaan aina vähintään 25 prosenttiin. Suosittelemme hakemaan muutosverokortin etuutta varten, jolloin ennakonpidätys toimitetaan sen tietojen mukaisesti.

Voit tilata muutosverokortin Verohallinnon OmaVero -palvelusta. Katso lisäksi verottajan ohjeet muutosverokortin toimittamiseksi kassaan. Muutosverokorttia ei tarvitse erikseen lähettää kassaan, kun ilmoitat etuuden maksajaksi ”Muu suomalainen maksaja” ja sen jälkeen valitset Teollisuuden työttömyyskassan.

Voit myös lukea Verohallinnon sivuilta lisää työttömyysetuuden verotuksesta.

Lue myös nämä