Veroprosentti ansiopäivärahaa maksettaessa

Työttömyyskassa saa pääsääntöisesti suoraan verottajalta ennakonpidätystiedot. Veroprosenttisi nostetaan kuitenkin vähintään 25 prosenttiin ansiopäivärahaa maksettaessa, ellet toimita kassaan muutosverokorttia.

Palkkaa varten annettua verokorttia tai sähköisesti etuutta varten annettua muutosverokorttia ei tarvitse toimittaa työttömyyskassalle paperisena, koska kassa pääsääntöisesti saa verottajalta tiedot ennakonpidätyksestäsi sähköisesti.

Jos sinulle maksetaan ansiopäivärahaa ja et ole tilannut muutosverokorttia, veroprosenttisi nostetaan aina vähintään 25 prosenttiin. Suosittelemme hakemaan muutosverokortin etuutta varten, jolloin ennakonpidätys toimitetaan sen tietojen mukaisesti.

Voit tilata muutosverokortin Verohallinnon OmaVero -palvelusta. Katso lisäksi verottajan ohjeet muutosverokortin toimittamiseksi kassaan. Muutosverokorttia ei tarvitse erikseen lähettää kassaan, kun ilmoitat etuuden maksajaksi ”Muu suomalainen maksaja” ja sen jälkeen valitset Teollisuuden työttömyyskassan.

Voit myös lukea Verohallinnon sivuilta lisää työttömyysetuuden verotuksesta.

Lue myös nämä

Aluetoimistoissa ei asiakaspalvelua

Teollisuusliiton aluetoimistot ovat toistaiseksi kiinni koronaepidemiasta johtuen. Teollisuuden työttömyyskassa palvelee asiakkaitaan sähköisesti ja puhelimitse. Etuusasioissa voit ottaa meihin yhteyttä lähettämällä viestin eAsioinnissa tai kotisivujen Ota...

Ansiopäivärahan maksatus nopeutuu

Teollisuuden työttömyyskassa nopeuttaa ansiopäivärahan maksamista. Jatkossa päiväraha voidaan maksaa jo seuraavana arkipäivänä, kun hakemus on käsitelty. Kassan maksamien ansiopäivärahojen maksu tileille käsittelyn jälkeen nopeutuu. Jatkossa...

Etuusmaksut ja verotus vuodenvaihteessa

Ennakonpidätys ja verokortit Tammikuussa ennakonpidätys toimitetaan vuoden 2019 joulukuun ennakonpidätystiedoilla. Ennakonpidätys etuuksista on vähintään 25 prosenttia. Verokertymät nollataan vuodenvaihteessa. Työttömyyskassa saa pääsääntöisesti suoraan verottajalta uudet...