Kuka voi liittyä Teollisuuden työttömyyskassaan?

Teollisuuden työttömyyskassa ja Teollisuusliitto tarjoavat jäsenilleen tukea, turvaa ja toimeentuloa työelämän käänteissä.

Liittyessäsi Teollisuusliiton jäseneksi sinun ei tarvitse erikseen liittyä Teollisuuden työttömyyskassan jäseneksi. Jäseneksi voit liittyä, jos työskentelet liiton järjestämis- ja sopimusaloilla ja olet 15 vuotta täyttänyt. Kassaan voi kuulua alle 68-vuotias.

Voit liittyä myös Teollisuuden työttömyyskassan yksilöjäseneksi, jos työskentelet teollisuuden alalla.

Tässä lyhyesti tilanteet, milloin voit liittyä liiton ja kassan jäseneksi.

Voit liittyä liittoon ja kassaan

  • jos työsuhteesi on voimassa ja olet palkkatyössä
  • jos olet saanut esimerkiksi lomautusilmoituksen, mutta lomautus ei ole vielä alkanut
  • jos lomautus on alkanut ja työnantaja maksaa esimerkiksi lomapalkan, pekkasen tai arkipyhäkorvauksen. Palkallisena päivänä voit liittyä jäseneksi.
  • jos lomautus toteutuu lyhennettynä työviikkona tai lyhennettynä työpäivänä. Tällöin voit liittyä työpäivänä jäseneksi.

Et voi valitettavasti liittyä

  • jos olet tällä hetkellä kokonaan lomautettuna tai työttömänä
  • jos olet päätoiminen yrittäjä.

Lue lisää jäseneksi liittymisestä täältä 

Lue myös nämä

Hakemusmäärät jatkoivat kasvuaan toukokuussa

Hakemusmäärät ja ansiopäivärahaa saaneiden jäsenten osuus kaikista jäsenistä ovat kasvaneet toukokuussa. Teollisuuden työttömyyskassa on tehnyt kiireellisiä toimenpiteitä hakemusten käsittelyajan pitämiseksi hyvänä. Teollisuuden työttömyyskassaan saapuneiden ansiopäivärahahakemusten...

Työttömyysturvan maksatusta sujuvoitetaan

Työttömyysturvaan on tehty koronatilanteen aiheuttaman käsittelyruuhkan johdosta uusia väliaikaisia muutoksia. Muutosten tarkoituksena on hakemusten käsittelyn helpottaminen ja nopeuttaminen kassoissa. Väliaikainen laki on voimassa 31.10.2020 saakka....