Lomautettujen määrässä huomattava nousu vuodenvaihteessa

Työttömyysetuuden saajamäärä ja erityisesti lomautettujen osuus on alkuvuoden aikana noussut huomattavasti verrattuna viime vuoteen. Samalla etuuskulut ovat nousseet tammi-helmikuussa neljänneksellä verrattuna vuoden takaiseen tilanteeseen. Helmikuun loppuun mennessä ansiopäivärahoja oli maksettu 18 miljoonaa euroa, 3,7 miljoonaa euroa enemmän kuin viime vuonna vastaavaan aikaan.

Ansiopäivärahan saajien määrä Teollisuuden työttömyyskassassa nousi tammikuussa noin kolmanneksella verrattuna vuoden 2019 tammikuuhun, saajia oli 16 445. Helmikuussa tilanne on hieman tasoittunut, mutta saajia oli edelleen 14 718. Tämä on noin neljännes enemmän kuin vuosi sitten helmikuussa.

Teollisuuden aloilla lomautuksia on ollut paljon vuodenvaihteessa. Lomautettujen osuus ansiopäivärahan saajista on noussut poikkeuksellisen korkeaksi verrattuna aiempaan tilanteeseen. Lomautettuja oli lähes 38 prosenttia saajista tammikuussa ja edelleen noin 30 prosenttia helmikuussa. Viime vuoden aikana lomautettujen osuus on vaihdellut 15 ja reilun 20 prosentin välillä, kunnes osuus loppuvuoden aikana alkoi nousta. Joulukuussa lomautettuja oli jo yli 30 prosenttia.

Kaikkien kassojen alkuvuoden aikana maksamista etuuksista löydät tietoa Työttömyyskassojen yhteisjärjestön tiedotteesta ja tilastosivuilta.

Lue myös nämä