Verokorttien toimittaminen työttömyyskassaan

Työttömyyskassa saa pääsääntöisesti suoraan verottajalta uudet ennakonpidätystiedot 1.2.2020 alkaen, joten palkkaa varten annettua verokorttia tai sähköisesti etuutta varten annettua muutosverokorttia ei tarvitse toimittaa työttömyyskassalle paperisena.

Tammikuussa ennakonpidätys toimitetaan vuoden 2019 joulukuun ennakonpidätystiedoilla, mutta verokertymät nollataan vuodenvaihteessa.

Ennakonpidätys etuuksista on aina vähintään 25 prosenttia, jos verokortti on annettu palkkaa varten. Etuutta varten annetun verokortin ennakonpidätysprosenttia ei nosteta.

Lue myös nämä

Jättikassalle vihreää valoa

Teollisuuden työttömyyskassa, Julkisten ja hyvinvointialojen työttömyyskassa sekä Rakennusalan työttömyyskassa ovat päättäneet aloittaa valmistelut sulautumisesta yhdeksi suurkassaksi. Mikäli sulautuminen etenee suunnitellusti, vielä nimeä vailla oleva uusi...