Postin lakko vaikuttaa etuuspostin kulkuun maanantaista 11.11. alkaen

Postin palveluihin ja myös hakemuspostin kulkuun vaikuttava lakko postin jakelussa, käsittelyssä ja kuljetuksessa alkaa maanantaina 11.11.2019. Lakko jatkuu sunnuntaihin 8.12. saakka, ellei sovintoa synny ennen sitä. Postin lakko liittyy Palvelualojen työnantajien ja Posti- ja logistiikka-alan Unionin PAU:n välisiin työehtosopimusneuvotteluihin.

Lakko vaikuttaa myös työttömyyskassaan lähetettävään hakemuspostiin ja työttömyyskassan lähettämään postiin, ja voi viivästyttää hakemusten käsittelyä ja etuuksien maksua.

Asioi sähköisesti tai paikan päällä aluetoimistoissa

Suosittelemme käyttämään eAsiointia hakemusten, liitteiden ja viestien toimittamiseen työttömyyskassalle. Hakemuksia vastaanotetaan aluetoimistoissa ja asioida voit myös Teollisuusliiton ammattiosastojen paikallistoimistoissa ja kuntien yhteispalvelupisteissä.

Lakon aikana hakemukset on mahdollista toimittaa poikkeuksellisesti myös suoraan työttömyyskassan keskustoimistoon Helsingissä (Hakaniemenranta 1 A, jätä postisi kuoressa ala-aulan postilaatikkoon).

Valitusten toimittaminen

Valitusten tulisi olla perillä työttömyyskassassa määräajassa lakosta huolimatta. Emme voi taata, että valitus tutkitaan Sosiaaliturva-asioiden muutoksenhakulautakunnassa, jos se myöhästyy postilakon vuoksi. Ota yhteyttä työttömyyskassan asiakaspalveluun, jos olet toimittamassa valitusta, mutta sähköisten kanavien tai aluetoimistojen palvelujen käytössä on ongelmia.