Teollisuusliitto tarjoaa verkkokursseja aktiivisuusedellytyksen täyttämiseksi

Teollisuusliitto tarjoaa työttömille jäsenilleen Taitava työnhakija -verkkokursseja. Kurssit täyttävät aktiivimallin ehdot, joten niiden suorittaminen turvaa työttömälle täyden työttömyysetuuden saamisen.

Taitava työnhakija -verkkokurssit koostuvat neljästä erillisestä viiden päivän verkkokurssista. Kurssit voi suorittaa ajasta ja paikkakunnasta riippumatta netin kautta. Kirjautuminen tapahtuu verkkopankkitunnuksilla. Järjestelmä tunnistaa kirjautumisen ja ohjaa automaattisesti palveluntarjoajan sivuille.

Kurssi kerryttää aktiivisuutta vain sellaisella ajalla, jolta sinulle maksetaan ansiopäivärahaa ja aktiivisuuden tarkastelujakso on alkanut. Aktiivisuutta ei seurata muun muassa karenssin tai omavastuun aikana. Voit tarkistaa aktiivisuuden seurannan alkupäivän eAsioinnista Tilannetiedot-sivulta (ks. alla).

Taitava työnhakija -kurssin aloittamista ei tarvitse ilmoittaa tai tarkistuttaa TE-toimistosta. Kunkin jakson suoritettuaan kurssista saa osallistumistodistuksen, joka on lähettävä Teollisuuden työttömyyskassaan. Lähetä kurssin osallistumistodistukset vasta sitten, kun olet suorittanut kurssin kokonaan viideltä päivältä.

Taitava työnhakija -verkkokurssille osallistuneet voivat lähettää osallistumistodistuksen kassaan suoraan opiskeluportaalista. Osallistumistodistuksen voi myös lähettää kassaan joko eAsioinnin tai Ota yhteyttä -lomakkeen kautta, tai postitse.

Lisätietoja verkkokursseista antavat koulutuspäällikkö Hannu Siltala, puh. 040 579 6306 ja koulutussuunnittelija Merja Westman, puh. 050 306 4435.

Lisätietoja aktiivimallista ja työttömyysturvasta antaa Teollisuuden työttömyyskassan asiakaspalvelu, puh. 020 690 455.

Kirjaudu kursseille täältä

Lue myös nämä

Hakemusmäärät jatkoivat kasvuaan toukokuussa

Hakemusmäärät ja ansiopäivärahaa saaneiden jäsenten osuus kaikista jäsenistä ovat kasvaneet toukokuussa. Teollisuuden työttömyyskassa on tehnyt kiireellisiä toimenpiteitä hakemusten käsittelyajan pitämiseksi hyvänä. Teollisuuden työttömyyskassaan saapuneiden ansiopäivärahahakemusten...

Työttömyysturvan maksatusta sujuvoitetaan

Työttömyysturvaan on tehty koronatilanteen aiheuttaman käsittelyruuhkan johdosta uusia väliaikaisia muutoksia. Muutosten tarkoituksena on hakemusten käsittelyn helpottaminen ja nopeuttaminen kassoissa. Väliaikainen laki on voimassa 31.10.2020 saakka....