Osalla Teollisuusliiton työpaikoista alkaa lakko keskiviikkona 3.10.

Teollisuusliitto on julistanut 28.9.2018 lakon, jolla vastustetaan maan hallituksen ajamaa irtisanomislakia. Lakko alkaa osalla Teollisuusliiton työpaikoista keskiviikkona 3.10.2018, ja koskee vain erikseen päätettyjä toimipaikkoja. Toimipaikkalistauksen löydät täältä. Lakon piirissä ovat näillä toimipaikoilla kaikki keskiviikon 3.10. kello 0.00 ja torstain 4.10. kello 0.00 välisenä aikana alkavat vuorolistan mukaiset työvuorot.

Liiton lakkopäivystyksestä ja lakkoavustuksesta löydät tietoja Teollisuusliiton kotisivuilta.

Työttömyysetuuteen ei ole oikeutta lakon aikana, jos olet joutunut työttömäksi lakon johdosta. Jos olet lomautettuna ja lakkopäivä osuu lomautuksen ajalle, on oikeus päivärahaan lakkopäivältä. Jos lakkopäivä osuu työpäivälle, ei ansiopäivärahaa makseta.