Tervetuloa uusille kotisivuillemme

Teollisuuden työttömyyskassan kotisivut ovat avautuneet tänään täysin uudistettuina. Toivomme, että löydät sivuilta entistäkin helpommin tarvitsemasi tiedot, toimintaohjeet ja ajankohtaiset aiheet. Pääset heti etusivun kautta eniten käytettyihin toimintoihimme, kuten sähköiseen asiointiin, katsomaan työttömyyspäivärahan käsittelyajan tai tarkastamaan päivärahalaskurilla etuuden määrän.

Teollisuuden työttömyyskassa aloitti toimintansa tämän vuoden alussa. Jäsenemme ovat entisten Puualojen työttömyyskassan, Teollisuusalojen työttömyyskassan ja Metallityöväen Työttömyyskassan jäseniä. Meidän tehtävänä on palvella ja neuvoa jäseniämme työttömyyden ja vuorotteluvapaan asioissa ja maksaa etuuksia näiltä ajoilta.

Kassan aloittaessa toimintansa teitä jäseniä oli yhteensä 155 090. Jäsenistä oli kassan aloittaessa ansiopäivärahan saajina 10 prosenttia, 15 507 saajaa. Kolmen yhdistyneen kassan ansiopäivärahan saajien määrä oli pysynyt aiempia vuosia alhaisemmalla tasolla koko syksyn ajan. Yhdistymisen jälkeen saajien määrässä tapahtui pieni nousu, hieman isompi kuin vuodenvaihteessa yleensä. Saajamäärän nousemisesta ja yhdistymiseen liittyvistä järjestelyistä huolimatta etuuksien maksatus on toiminut yhdistymisestä saakka hyvin, ja ensimmäisten hakemusten käsittelyaika on nyt vakiintunut noin kahteen viikkoon.

Joitakin muutoksiakin kassan toimintaan tuli verrattuna aiempiin kassoihin. Jäsenille merkittävä muutos oli työttömyyskassan jäsenmaksun aleneminen kahta kautta. Ensiksi, jäsenmaksu on tänä vuonna 0,49 prosenttia, joka on entisillä TEAM-kassan jäsenillä 0,01 prosenttia, entisillä Puun työttömyyskassan jäsenillä 0,11 ja entisillä Metallin kassan jäsenillä 0,15 prosenttia edellisvuotta alhaisempi. Toiseksi, Teollisuuden työttömyyskassa ei peri jäsenmaksua maksamistaan etuuksista, kun vielä edellisvuonna Puun ja TEAM-kassan jäseniltä perittiin.

Teollisuuden työttömyyskassan aloittaessa toimintansa, monet palveluista ovat uudistuneet aiempien kassojen palveluihin verrattuna. Sähköinen asiointimme uudistui tammikuun alussa. Lisäksi uusien kotisivujen avauduttua niiden yhteyteen on myöhemmin tulossa mm. lisää videomuotoista ohjeistusta ja uusi tapa ottaa meihin yhteyttä.

Toivomme, että annat meille palautetta uusista kotisivuistamme ja muista palveluistamme. Palautetta voit antaa esimerkiksi kotisivujen yhteydenottolomakkeen kautta. Mittaamme säännöllisesti toteutettavilla jäsenkyselyillä onnistumistamme palvelujen kehittämisessä. Tulemme lisäksi tekemään kohdennettuja pienimuotoisempia ja nopeampia kyselyjä palvelumuotojen ja palvelutason kartoittamista varten. Kaikenlainen palautteesi on meille ensiarvoisen tärkeää, sillä hyödynnämme saamamme palautteen kehittäessämme toimintaamme siihen suuntaan, johon sinä meidän jäsenenä haluat.

Irene Niskanen, työttömyyskassan johtaja

Lue myös nämä